Ένα παρτέρι γεμάτο βιταμίνες….🌱

 

Μπρόκολο, σπανάκι, καρότα, αρακάς, άνηθος, μαϊντανός, σέλινο, κρεμμύδια και σκόρδα σε ένα παρτέρι…

Ένα φεστιβάλ διανομής σπόρων στη Σαλαμίνα και η διάθεση για καλλιέργεια στάθηκαν οι αφορμές για αυτόν τον μικρό αστικό λαχανόκηπο…

Τα σποράκια από παραδοσιακές ποικιλίες χειμερινών λαχανικών και αρωματικών φυτεύτηκαν σε αυγοθήκες -επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση-όπου προστέθηκε φυτόχωμα και κομπόστ, τοποθετήθηκαν σε ηλιαζόμενη θέση και με συχνό πότισμα, εμφανίστηκαν τα πρώτα νεαρά φυτά…

Στη συνέχεια, ένας ξυλουργός με μεράκι, κατασκεύασε το παρτέρι από ξύλο αντοχής στην υγρασία, στην εναλλαγή θερμοκρασίας και στο φως. Μεταφέρθηκε στο σημείο του κήπου με την περισσότερη ηλιοφάνεια και το γεμίσαμε με εμπλουτισμένο φυτόχωμα με τύρφη, περλίτη και κομπόστ.

Ξεκινήσαμε τη φύτευση των νεαρών φυτών του σπορείου μας…

Το χωρίσαμε σε τέσσερα τετράγωνα, και ο νοητός σταυρός που σχηματίστηκε, αποτελεί το σημείο φύτευσης των κρεμμυδιών και των σκόρδων που θα φυτευτούν απευθείας.

Οπότε, στο ένα τετράγωνο έχουμε τα μπρόκολα, στο τρίτο τα φυτά του αρακά με τα υποστηρίγματα τους, καθώς και άνηθο, μαϊντανό και σέλινο, τα αρωματικά μας-που αν και η φύτευση τους είναι καλύτερα να γίνεται τους ανοιξιάτικους μήνες με ιδανική θερμοκρασία ανάπτυξης τους 18-25 C, αποφασίσαμε να πειραματιστούμε και τα φυτέψαμε τώρα, στηριζόμενοι στις έντονες εναλλαγές του καιρού….

Στο άλλο τμήμα του παρτεριού, φυτέψαμε το σπανάκι και τα καρότα….

Και αναμένουμε τη πρώτη συγκομιδή των βιολογικών λαχανικών…🥦🥕🌱

 

One thought on “Ένα παρτέρι γεμάτο βιταμίνες….🌱

  • Οκτώβριος 29, 2018 at 10:04 πμ
    Permalink

    Η Υγεία μας αποκτά χορηγό με την βοήθεια σας!!!

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *